Telefon

+36 20 529 0529

E-mail

info@guashamasszazs.hu

Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján

A cellulit a bőr gödröcskés vagy csomós megjelenésére utal, amely általában a combokon, a fenéken, és néha a hason és a felkarokon látható. Ez az a bizonyos narancsbőr.

 A nőknél gyakoribb, mint a férfiaknál, és úgy vélik, hogy a felnőtt nők 80-90%-át érinti életük egy bizonyos pontján.

A cellulit nem betegség, és nem jelent komoly egészségügyi kockázatot. Azonban gyakran esztétikailag nemkívánatosnak tartják a hölgyek, és szeretnék megtalálni a megjelenésének csökkentésére szolgáló lehetőséget.

A cellulit akkor keletkezik, amikor a zsírlerakódások átnyomják a bőr alatti kötőszövetet, és így dudoros szerkezetet hoznak létre. Számos tényező befolyásolhatja kialakulását, többek között a genetika, a hormonok, az életmód és az életkor.

A nők bőrének kötőszöveti szerkezete hajlamos úgy elrendeződni, hogy a zsírsejtek felfelé domborodhatnak, ami a gödröcskés megjelenést eredményezi. Kialakul egyfajta elválasztó fal, ami a zsírsejtek mozgását akadályozza, növekedésük vagy szaporodásuk során pedig mivel nincs hely számukra, kitüremkednek a felszínre.

Zsírfelhalmozódás: A felesleges zsír hozzájárulhat a narancsbőr megjelenéséhez, de ettől függetlenül néha még a karcsú egyéneknél is előfordulhat narancsbőr.

Hormonális tényezők: A hormonok, például az ösztrogén és az inzulin szerepet játszhatnak a cellulit kialakulásában.

Genetikai hajlam: A genetika befolyásolhatja, hogy a szervezet hogyan raktározza a zsírt, és hogyan épül fel a bőr kötőszöveti része.

Életmódbeli tényezők: A mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, a dohányzás és a nem megfelelő folyadékbevitel szintén hozzájárulhat a cellulit kialakulásához.

Bármilyen hihetetlen, de még a stressz is a kialakulási okok között van. Ugyanis a stresszes életmód a katekolaminok szintjének emelkedését okozza, ami összefüggésbe hozható a narancsbőr kialakulásával.

A narancsbőrre nincs végleges gyógymód, de számos kezelés és életmódváltás segíthet csökkenteni a megjelenését.

Rendszeres testmozgás: A szív- és érrendszeri gyakorlatok, az erőnléti edzés és a célzott alsótest-gyakorlatok segíthetnek az izmok feszesítésében és a narancsbőr megjelenésének csökkentésében.

Egészséges étrend: A gyümölcsökben, zöldségekben, sovány fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, kiegyensúlyozott étrend fenntartása támogathatja a bőr általános egészségét.

Hidratálás: A bőséges vízfogyasztás segíthet a bőr hidratáltságának megőrzésében, és potenciálisan csökkentheti a cellulit megjelenését.

Helyileg alkalmazott kezelés:

Cellulit masszázs

Kiegészítve Gua Sha Kezeléssel

Cellulit masszázs és testkezelés: Rendszeres speciális masszázstechnika és sókezelés csökkentheti a narancsbőr megjelenését, de egyedileg változó lehet az eredmény.

A cellulit masszázs egy olyan típusú masszázsterápia, amely a cellulit, azaz a combokon, csípőn, fenéken és hason gyakran előforduló gödröcskék, csomók és egyenetlen bőrszerkezet megjelenésének csökkentésére összpontosít. 

A cellulit masszázs különböző technikákat egyesít az érintett területek megcélzására, például mélyszöveti masszázst, nyirokelvezetés erősítését, és myofasciális felszabadítást, azaz a kötőszöveti sávok és hálók lazítását. E technikák célja a véráramlás fokozása, a nyirokelvezetés serkentése, a zsírlerakódások egyenletesebb elhelyezkedésének és a bőr általános textúrájának javítása.

Nyirokcsatornák stimulálása: Segít eltávolítani a salakanyagokat és méreganyagokat a szervezetből. A nyirokáramlás elősegítésével csökkentheti a folyadékvisszatartást és enyhítheti a narancsbőr megjelenését.

A tartós eredmények eléréséhez elengedhetetlen, hogy a masszázsterápiát egészséges étrenddel, rendszeres testmozgással és általános egészséges életmóddal kombináljuk. Ezenkívül az egészséges testsúly fenntartása és a hidratáltság megőrzése is hozzájárulhat a cellulit láthatóságának csökkentéséhez.
Brown and Grey Minimalist Fashion Trends Facebook Post

3 az 1-ben Cellulit Kezelés

Speciális masszázstechnika, amely az egyenetlen felület kiegyenlítésben segít.
A láb, a tompor izomzatának, a vérkeringés, a nyirokkeringés állapotának teljes felfrissítése gua sha technikával, méregtelenítés.
Kiegészítő parajdi só kezelés, amely a bőrfelület táplálásában és kiegyenlítésében segít.