Telefon

+36 20 529 0529

E-mail

info@guashamasszazs.hu

Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján

Gua Sha Himalája Sókristály masszázs, amely kínai speciális masszázstechnikán alapszik

Az egészségmegőrző, nyugtató, fájdalomcsillapító hatású Himalája Kristály Gua Sha masszázs a különböző masszázsfogások alkalmazásával az izmokon és a meridiánokon, egyszerre dolgozik fizikai- és energetikai szinten, feloldja a testi és lelki blokkokat, ezáltal segíti az öngyógyítás folyamatát. A masszázs során a szervezetben áramló energia befolyásolása és az életenergia áramlását gátló akadályok leküzdése, az energiaháztartás harmonizálását eredményezi.

A tradicionális Himalája Kristály Gua Sha masszázs gyökerei Kínában erednek, egy több ezer éves, ősi terápiás módszer, gyógyászati alapokon nyugvó kínai masszázstechnika, amely a hagyományos kínai orvoslás szerves része.

A hagyományos kínai orvoslás évezredek óta működő diagnosztikai-, gyógyító-, és egészségmegőrző rendszer, amely tapasztalati tudáson alapul. A régi mesterek alapos megfigyelések után, pontosan feltérképezték az emberi szervezet működésének törvényszerűségeit és azokat a természeti törvényekkel összhangban le is írták. 

A hagyományos kínai orvoslás szemlélete szerint testünk egy harmonikusan működő kifinomult rendszer, amely a szellem – energia – fizikai test egyensúlyán alapszik. Ez a hármas egység azonban, könnyen kibillen az egyensúlyi állapotából. A kibillenés általában valamilyen külső hatás vagy belső konfliktus (pl. negatív érzelmek) miatt következhet be. Ilyenkor a harmonikusan működő energiarendszerben felborul az egyensúly és ez egy idő után  fizikai tünetekhez, és betegséghez vezethet.

A szabályos működés és az attól eltérő problémás helyzetek okait,  illetve a gyógyítás módjait is kidolgozták.

Ennek megfelelően a hagyományos kínai orvoslás azt vizsgálja, hogy mi okozhatja az eltérést az ideális egyensúlyi állapothoz képest. A kezelés során a meglévő tüneteket enyhíti, illetve megszünteti a belső energiaállapot rendezésével, az energiaáramlás megindításával. Így segíti a szervezetet a gyógyulásban, mert az egyensúly helyreállításával a betegség tünetei is megszűnnek.

 
A tradicionális Himalája Kristály Gua Sha masszázs ösztönzi a szervezetet a saját gyógyító folyamataiban, az energiarendszer harmonizálásával pedig a test és a lélek összhangjának megteremtésében nyújt segítséget.
A kb. 2000 éves masszázs-technika nem csak a fizikai, de energetikai, lelki és mentális megújulást is jelent.
Ez a masszázs technika eltér az Európában ismert módszerektől.
A himalája kristálykő masszázseszközzel történő kezelés elsősorban a szöveti keringést javítja, az európai kézi technikától hatékonyabb módon.

A kínai gyógyítástechnika egyedülálló megközelítést kínál a jobb egészség érdekében.

Kiváló – orvosi vizsgálatokkal alátámasztott – hatása van a krónikus fájdalom kezelésében. Hatása nem csak a kezelés alatt intenzívebb más masszázstechnikáénál, hanem hatásának időtartama is hosszabb.

A tradicionális Gua Sha masszázs célja a testben a stagnáló, és megrekedt energia kezelése, mert ez felelős az egészségért. Ennek az energiának a megbomlása, az elégtelen energiaáramlás okozza a gyulladásokat és a különböző betegségeket.

A krónikus fájdalom kiváltó oka legtöbbször gyulladás. A fájdalom miatt előbb-utóbb fellép a mozgásból való kiesés, illetve a fájdalmas rész működését a test más izmok terhelésével váltja ki. A gyulladás megszűnése, a rehabilitálódás után is a mozgás korlátozott maradhat, így az energia áramlás helyreállítása elengedhetetlen.

A speciális masszázstechnikát kiegészítő ásványi só és gyógynövények, valamint mint illóolajok kitűnő kiegészítői a kezelésnek, ezzel növelve a masszázs jótékony hatását, hiszen gazdag összetevők jutnak a bőrön át a szövetekbe, az izmokba és a véráram által a sejtekbe.

A Himalája Só több mint 220 millió évvel ezelőtt keletkezett az őstengerek kiszáradásával.

Az érintetlen, szennyeződésmentes területről származó só, ez a színében és megjelenésében is különleges kőzet nevét onnan kapta, hogy a Himalája hegység belsejében, extrém nyomásviszonyok között keletkezett, illetve kristályosodott ki. Eredendően több száz millió évvel ezelőtt került a só oda a tengerek, és sós tavak kiszáradásával, majd a hegység felemelkedésével az Indus-völgyének kincse elérhető közelségbe került az emberiség számára.

 A rózsaszín Himalája Sókristály 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

G4k

A GUA SHA  masszázs főbb alkalmazási területei:

  Fejfájás, szédülés, neurózis, migrén kezelése
  Nyak-, hát-, derékfájás kezelése
Váll és a végtagok fájdalmának kezelése
 Izületi fájdalmak kezelése
Izomfájdalmak, izomfáradtság kezelése
A reumatikus panaszok enyhítése
Krónikus fáradság és álmatlanság kezelése
Stresszoldás
A vérnyomás és a vércukorszint helyreállítása
Egészségmegőrzés
Immunrendszer erősítése, stimulálása
Salaktalanítás, méregtelenítés