Telefon

+36 20 5290529

E-mail

info@guashamasszazs.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

Öröm a babának  –  Öröm a mamának

A babamasszázs nagyszerű módja annak, hogy a kicsivel egy csodás időt töltsünk el. Fejlődik a bizalom és a kommunikáció. Nyugtató érintéssekkel a csecsemő szeretettnek és fontosnak érzi magát.

A babamasszázs számtalan előnnyel jár. A masszázs lehetővé teszik a baba számára, hogy nyugodtabbá váljon, javítja az alvását, az étvágyát, az immunrendszerét, és gyorsabban épül fel a betegségekből.
A babamasszázs elősegíti az egészséges növekedést.

 

A BABAMASSZÁZS HATÁSA

 

Fájl:Check.svg – WikipédiaSerkenti a növekedést

Fájl:Check.svg – WikipédiaNyugtat

Fájl:Check.svg – WikipédiaElősegíti az elalvást

Fájl:Check.svg – WikipédiaEnyhíti az izomfeszültséget

Fájl:Check.svg – WikipédiaEnyhíti a hasi fájdalmakat

Fájl:Check.svg – WikipédiaEnyhíti a fogzással kapcsolatos kellemetlenségeket

Fájl:Check.svg – WikipédiaSegíti a napi testtömeg-növekedést

Fájl:Check.svg – WikipédiaElősegíti a test koordinációját és rugalmasságát

Fájl:Check.svg – WikipédiaJavítja a test tudatosságát

Fájl:Check.svg – WikipédiaErősíti az immunrendszert

TEGYÉL TUDATOSAN A GYERMEKED FEJLŐDÉSÉÉRT!

Mikor lehet elkezdeni a baba masszázst?

Ha a szülő szeretné, akkor  már 2 hetes kortól megkezdheti az alkalmazását. Természetesen az otthonában egyéni foglalkozás keretében.

Csoportos babamasszázsra 6 hetes kortól lehet járni.

Természetesen, csak akkor, ha a gyermek és a szülő is egészséges. Igazolás, vagy nyilatkozat szükséges arról, hogy a gyermek egészséges és közösségbe vihető.

Mire kell ügyelni a masszázs során?

Mind az otthoni masszázsnál, mind a csoportos foglalkozáson ügyelni kell a baba hangulatára. Babának nyugodtnak, ébernek és elégedettnek kell lennie, hiszen ekkor áll készen a masszázsra. Mi sem szeretnénk semmi mást jobban, minthogy a kicsi jól érezze magát. Hiszen ez a cél!

Ha a gyermek megunja a foglalkozást, éhes lesz, pelust kell cserélni, akkor tegye azt a szülő, tegye, ami   a baba kényelmét szolgálja – ringassa, engedje elmászni, etesse meg.

Etetés után legalább 45 percet kell várni!

Milyen gyakran végezzünk babamasszázst?

Ez a szülő és a gyermek igényeitől függ. Ha fejlesztési célra használjuk a masszázst, mindenképp heti 2-3 alkalom javasolt minimum.

A lényeg a rendszeresség! Minél többet masszírozzuk, annál jobb eredményt érhetünk el.

Mi szükséges a Babamasszázshoz?

Hangulatos légkör, csend, esetleg lágy és halk zene, megfelelő hőmérséklet (23-24 fok) mindenképpen szükséges.

Ügyelni kell arra, hogy mind a babának, mind a mamának kényelmes legyen, így érhető el, hogy mind a ketten élvezzék!

Szükség van feltétlenül:

Egy törülközőre, puha plédre, textilpelenkára, a svéd babamasszázshoz a baba bőrének megfelelő babaolajra. A thai babamasszázshoz viszont nem szükséges leöltöztetni a kicsit, így babolaj sem kell.

       

A baba masszázs csodálatos, nyugtató terápia, amely megnyugtatja csecsemőt és elősegíti a kötés szorosabbá válását.

A későbbiekben az esetlegesen nyugtalan időszakokban is segítségére lehet a babának és a mamának, hiszen a baba számára jól ismert, lágy masszázsfogások, dörzsölések segítik megnyugtatni a kicsit. A simítások a feszült, nyugtalan gyerekeknél igen hatásosak. 

 

A thai babamasszázs és jelentősége

A thai babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.

A hagyományos masszázs az anatómiára és élettanra épül. Egy privát szférát igényel, hiszen ez a masszázs típus olajat használ, ezért a babát le kell vetkőztetni.

A Thai masszázs akupresszúrás pontokat, és energiavonalakat, úgynevezett SEN vonalakat követ. Nem használ olajat, ruhában végezhető. Ezt a masszázst szokták Yoga masszázsnak is nevezni, különböző yoga szerű nyújtásokat alkalmazva és apró, finom nyomásokat. Természetesen ezek közül egyik sem fájdalmas, nem kellemetlen a babának.

Mind a két babamasszázs típus, a Svéd babamasszázs és a Thai babamasszázs alkalmazásával megelőzhetőek a betegségek, vagy ha már kialakultak a problémák, akkor kezelhetjük azokat e módszerek segítségével. Mind a két babamasszázs típus serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés), jótékony hatással van a mozgásfejlődésre.

A kicsi reagálásából kiderül, hogy melyik babamasszázst kedveli majd jobban, de a körülmények függvényében bármelyik alkalmazható nála. 

 

Mit jelent a Babamasszázs a szülőknek?

Mivel a masszázs jó hatással van a baba testi fejlődésére, elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőknek is.
A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondokból feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is.

Így tehát bátran próbálják ki az apukák is!

A Babamasszázs foglalkozás keretében az anyukák / nagymamák / apukák masszírozhatják a gyermeküket szakképzett babamasszázs foglalkozásvezető irányításával.

Bevezető ár: 3.000 Ft / fő

Lehetőségek:

Online svéd és thai babamasszázs foglalkozás
 Egyéni svéd és thai babamasszázs foglalkozás az otthonodban.
 Csoportos Svéd Babamasszázs foglalkozás
A részletekért vedd fel velem a kapcsolatot telefonon, vagy a lenti jelentkezési lap kitöltésével!

Kattints ide

Amennyiben visszahívást szeretnél, kérlek töltsd ki ezt az űrlapot és küldd el nekem!

A megjegyzésbe írj bele minden olyan információt, amit fontosnak tartasz. Pl.  svéd vagy thai babamasszázst szeretnél, csoportos, egyéni vagy online foglalkozás lenne számodra megfelelő, vagy a kicsivel kapcsolatos bármilyen információt, ami hasznos lehet.