Telefon

+36 20 529 0529

E-mail

info@guashamasszazs.hu

Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján

Öröm a babának - Öröm a mamának

A babamasszázs nagyszerű módja annak, hogy a kicsivel egy csodás időt töltsünk el. Fejlődik a bizalom és a kommunikáció. Nyugtató érintéssekkel a csecsemő szeretettnek és fontosnak érzi magát.

A babamasszázs számtalan előnnyel jár. A masszázs lehetővé teszik a baba számára, hogy nyugodtabbá váljon, javítja az alvását, az étvágyát, az immunrendszerét, és gyorsabban épül fel a betegségekből.

Rendszeres alkalmazása elősegíti az egészséges növekedést.

A BABAMASSZÁZS HATÁSA
Fájl:Check.svg – WikipédiaSerkenti a növekedést
Fájl:Check.svg – WikipédiaNyugtat
Fájl:Check.svg – WikipédiaElősegíti az elalvást
Fájl:Check.svg – WikipédiaEnyhíti az izomfeszültséget
Fájl:Check.svg – WikipédiaEnyhíti a hasi fájdalmakat
Fájl:Check.svg – WikipédiaEnyhíti a fogzással kapcsolatos      kellemetlenségeket
Fájl:Check.svg – WikipédiaSegíti a napi testtömeg-növekedést
Fájl:Check.svg – WikipédiaElősegíti a test koordinációját és      rugalmasságát
Fájl:Check.svg – WikipédiaJavítja a test tudatosságát
Fájl:Check.svg – Wikipédia Erősíti az immunrendszert
Fájl:Check.svg – Wikipédia Erősíti a baba-mama kapcsolatot

TEGYÉL TUDATOSAN A GYERMEKED FEJLŐDÉSÉÉRT!

Mikor lehet elkezdeni a baba masszázst?

Érdemes megfontolni, hogy a babamasszázst minél hamarabb kezdjük el a kisbabánál, mert így könnyebben fog hozzászokik. Tapasztalatom szerint, minél hamarabb kezdik el a kisbabánál a babamasszázs alkalmazását, annál könnyebben érez rá annak természetes és jótékony hatásaira.

Akkor kezdhetjük el a masszás alkalmazását, ha:

– a köldök csonk már teljesen leesett

– a kisbaba már legalább 3 kg vagy annál több a súlya és gyarapszik.

Természetesen ilyenkor még nagyon óvatosan kell alkalmazni a babamasszázst, finom, simogató mozdulatokkal. Már ekkor is ezek a finom mozdulatok nagyon sokat tudnak segíteni. Ehhez ajánlott egy gyakorlott babamasszőr, babamasszázs oktató segítségét igénybe venni.

Mire kell ügyelni a masszázs során?

Mind az otthoni masszázsnál, mind a foglalkozáson ügyelni kell a baba hangulatára. Babának nyugodtnak, ébernek és elégedettnek kell lennie, hiszen ekkor áll készen a masszázsra. Mi sem szeretnénk semmi mást jobban, minthogy a kicsi jól érezze magát.

Figyelni kell arra, ha a gyermek megunja a foglalkozást, vagy éhes lesz, pelust kell cserélni, mert akkor tegye azt a szülő, ami   a baba kényelmét szolgálja – ringassa, engedje elmászni, etesse meg.

Etetés után legalább 45 percet kell várni!

Milyen gyakran végezzünk babamasszázst?

Ez a szülő és a gyermek igényeitől függ. Ha fejlesztési célra használjuk a masszázst, mindenképp heti 2-3 alkalom javasolt minimum.

A lényeg a rendszeresség!

Minél többet masszírozzuk, annál jobb eredményt érhetünk el.

Mi szükséges a Babamasszázshoz?

Hangulatos légkör, csend, esetleg lágy és halk zene, megfelelő hőmérséklet (23-24 fok) mindenképpen szükséges.

Ügyelni kell arra, hogy mind a babának, mind a mamának kényelmes legyen, így érhető el, hogy mind a ketten élvezzék!

Szükség van még:

Egy törülközőre, puha plédre, textilpelenkára, a svéd babamasszázshoz a baba bőrének megfelelő babaolajra. A thai babamasszázshoz viszont nem szükséges leöltöztetni a kicsit, így babolajra nincs szükség.

Akár fürdés után is végezhető a Babamasszázs, lágy hypoallergén babaápoló termékekkel, sőt az alvás előtti esti időszak különösen kedvez az elalvás segítésében.

       

A baba masszázs csodálatos, nyugtató terápia, amely ellazítja a csecsemőt és elősegíti a kötődés szorosabbá válását.

A későbbiekben az esetlegesen nyugtalan időszakokban is segítségére lehet a babának és a mamának, hiszen a baba számára jól ismert, lágy masszázsfogások, dörzsölések segítik megnyugtatni a kicsit. A simítások a feszült, nyugtalan gyerekeknél igen hatásosak. 

 

A Thai Babamasszázs

Ez a masszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.

A Thai Babamasszázs akupresszúrás pontokat, és energiavonalakat, úgynevezett SEN vonalakat követ. Nem használ olajat, ruhában végezhető. Ezt a masszázst szokták Yoga masszázsnak is nevezni, különböző yoga szerű nyújtásokat alkalmazva és apró, finom nyomásokat. Természetesen ezek közül egyik sem fájdalmas, nem kellemetlen a babának.

A Babamasszázs alkalmazásával megelőzhetőek a betegségek, vagy ha már kialakultak a problémák, akkor kezelhetjük azokat e módszerek segítségével.

Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés), jótékony hatással van a mozgásfejlődésre.

Mozgásfejlődés babakorban

Bár a kisbabák mozgása magától is fejlődik, ahogy lassacskán elkezdik felfedezni, majd használni végtagjaikat, de a babamasszázs elősegíti mozgatni a baba mozgásszerveit, azaz az izmokat is fejleszti és gyarapítja, elősegíti a testtudatosságot is, ami kulcsfontosságú a gyermek további képességeinek fejlődésében is.

 

Mit jelent a Babamasszázs a szülőknek?

Mivel a masszázs jó hatással van a baba testi fejlődésére, elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőknek is.
A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a Babamasszázs olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondokból feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését.
A Babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelését is.

Bátran próbálják ki az apukák is!

A Babamasszázs foglalkozás keretében az anyukák / nagymamák / apukák masszírozhatják a gyermeküket szakképzett babamasszázs foglalkozásvezető irányításával, azaz velem.

Lehetőségek:

Online svéd és thai babamasszázs az otthonodban
Thai babamasszázs foglalkozás a GUASHA Stúdióban
A részletekért vedd fel velem a kapcsolatot telefonon, vagy a lenti jelentkezési lap kitöltésével!

Kattints ide

Amennyiben visszahívást szeretnél, kérlek töltsd ki ezt az űrlapot és küldd el nekem!

A megjegyzésbe írj bele minden olyan információt, amit fontosnak tartasz. Pl.  svéd vagy thai babamasszázst szeretnél, csoportos, egyéni vagy online foglalkozás lenne számodra megfelelő, vagy a kicsivel kapcsolatos bármilyen információt, ami hasznos lehet.