Telefon

+36 20 529 0529

E-mail

info@guashamasszazs.hu

Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján

Tedd a tenyered a pocakodra! Érezd, hogy mocorog benne az élet, a jövő, a remény!

21
“Áldott állapotban van” mondják érzékletesen a várandós kismamára, és talán bele sem gondolunk, mi mindent jelent ez a helyzet lelki oldalról. Az édesanya és gyermeke közti kapcsolat nem a szülés után kezd kialakulni, hanem már ezt megelőzően, a terhesség idején. A magzat fejlődése során egyre több jelét adja létezésének, kezdetben még csak a kismama hasának növekedése utal rá, de egy idő után megjelennek a baba első méhen belüli mozdulatai is, amelyek bizony azt sugallják, hogy hamarosan új jövevénnyel gyarapodik a család. 
A terhesség ideje alatt változások lépnek fel, hormonális, testi, hangulati. Megváltozik a test, megváltozik a mozgás, az édes teherrel együtt előtörhet a fáradtság érzése is.

A masszázs az egyik legideálisabb természetes megoldás az ellazulásra, a fájdalom és kényelmetlenség enyhítésére, valamint segít megbirkózni a terhesség alatti stresszel és fáradtsággal.

A masszázs segít enyhíteni az izom- és ízületi fájdalmakat, növelve a rugalmasságot, megkönnyítve a testnek a megnövekedett súlyhoz való alkalmazkodást.

Minél nagyobb a pocak, annál nagyobb a súly, ami a test elülső felére terhelődik, nagyobb munkát adva a gerincnek és a háti szakasz izmainak. A masszázsterápia a természetes gyógymódok hatékony formája a kellemetlenségek leküzdésére (például derék- vagy hátfájdalom, a lábak fáradása, megdagadása és alvászavarok).

Terhesség alatt ügyelni kell arra, hogy milyen módon lehet segíteni a gyakori terhességi panaszokon. Bizonyos gyógyszerek, sporttevékenység, szaunázás nem ajánlott.  

Szerencsére a Kismama masszázs igen hatásos. A szülés előtti masszázs javítja a keringést, csökkenti a fájdalmakat és csökkenti a stresszt.

Miért kellene stresszesnek érezned magad?

Miért kellene a derék vagy hátfájdalommal küzdened?

Káprázatos napokat élhetsz meg! Ne szalaszd el a lehetőséget!

Hátfájás: az egyik leggyakoribb kellemetlenség az anyukák számára. Bár a terhesség bármely szakaszában előfordulhat, nagy valószínűséggel a terhesség utolsó néhány hónapjában alakul ki, ahogy a pocak nő. A súlygyarapodás nagyobb megterhelést jelent a teljes hátnak. A terhességi hormonok, pedig meglazítják a kismedencei ízületeket a szülésre való felkészülés során, ez szintén csökkentheti a hát támogatását.

Stressz: Csak egy kis élet gyarapodik a kismamában, akiért a következő években felelős lesz. Nem nagy ügy, vagy mégis? A stressz és a terhesség gyakran kéz a kézben jár. Aggódás amiatt, hogy a baba hogyan fogja megváltoztatni az anya életét, vagy milyen anya lesz. 

Duzzanat: Terhesség alatt gyakran megdagad a láb és kéz, ez nem meglepő! A terhességi ödéma egy másik gyakori kellemetlenség, amely előfordulhat. A szervezet úgy 50 %-al több folyadékot termel, hogy kielégítse a növekvő baba szükségleteit. Ez a többlet folyadék nagyszerű a baba számára, de egy kicsit kellemetlen lehet a mama számára.

Érdemes tehát egy valóban egyszerű és természetes megoldáshoz nyúlni!  A kismama masszázs azonnali változást hoz, ellazítja a testet a lelket, és a babára is jótékony hatású. 

Könnyed, ragyógó érzéssel indulhatsz tovább!

A Kismama masszázs előnyei

Elősegíti az ellazulást: A masszázs jó érzés és gyakran pihentető. 

Csökkenti a fejfájást: A fejfájás bármikor előfordulhat, de a terhesség alatt gyakoribb lehet. A masszázs csökkenti a feszültséget, ami enyhítheti a fejfájást.

Az izom- és ízületi fájdalmak enyhítése: A masszázs javítja a keringést és enyhítheti a fájdalmat.

Az alvás javítása: A terhesség alatt sokszor nehezen lehet elaludni. A növekvő has, a gyomorégés, a stressz miatt előfordulhat, hogy gyakran hánykolódik a várandós anyuka. A szülés előtti Kismama masszázs pihentető előnyei segítheti a szükséges pihenés elérését.

Mit érzékel a baba a pocakban?

A 2. trimeszterre minden érzékszerve működik a pocaklakónak. A magzat reagál például a hőmérsékletre, a nyomási vagy az egyensúlyi ingerre (anya járása, hintaszékben ringatózása).

7 hetes magzat már tapint, a bőrén keresztül érzékeli a rezgéseket. Az ízlelőbimbó és a szaglóhám kialakulásának köszönhetően 15 hetesen ízeket és szagokat érez. 4 hónaposan hall, a hangokra szívfrekvencia-változással reagál, illetve zárt szemhéján keresztül a fényt és a sötétet is észleli. A 26. héttől már a szemét is tudja nyitni, a 7 hónapos magzat szívesen nézeget, a szemét nyitva tartja, különböző irányokba tekintget. tapasztalatait elraktározza, már ilyen korán is képes a tanulásra.

Már 3 hónaposan elindul a mély hang irányába és 5–6 hónaposan  reagálni kezd a hangingerekre. Nem csak a belső, de az anya testén kívülről érkező hangokat is hallja és képes ezeket megkülönböztetni. 

Egyéb kutatások alátámasztják, hogy a baba osztozik az édesanya érzelmi állapotában.

Honnan kap róla információkat? Az anyai hangok intonációjából, emésztési, illetve egyéb külső zajokból, valamint az anya szívverésének hangjából.

Nyugodt mama – Nyugodt baba

Ami jó az anyának, az jó a babának!

Mire hat a Kismama masszázs?
  • Enyhíti a nyaki fájdalmat, a derékfájást, az ízületi fájdalmat
  • A kéz- és lábduzzanatot csökkenti
  • Segít megfékezni a gyakori terhességi problémákat beleértve a fejfájást, az álmatlanságot és az orrmelléküreg-torlódást
  • A terhesség alatt depresszióban szenvedő nőknél feldobja a hangulatot
Pozíció a Kismama masszázs alatt
A érzékeny, duzzadt mellek és a növekvő has miatt a kismama az oldalán helyezkedik el, előbb egyik, majd másik oldalán és speciális kismamapárnát használva érem el, hogy megfelelő támasztást nyújtsak, ahol szükséges. Egyedül a fej masszírozása alatt fekszik a kismama a hátán egy rövid ideig.

Figyelem! Az első trimeszter alatt nem alkalmazható!

A 3. trimeszterben orvosi engedéllyel alkalmazható, kivéve az utolsó hónapot!

A Kismama masszázs kitűnően kiegészíthető az Indiai Ayurvedikus Fej- és Arcmasszázzsal, amely az egyik legpihentetőbb hagyományos technikájú arcmasszázs.