Telefon

+36 20 5290529

E-mail

info@guashamasszazs.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

Talpcsakra masszázs – Testi – lelki megújulás 

A csakra az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia egy központi magja, amely úgy a hindutantrizmus, mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma.

A talpon is megtalálható a 7 csakra pont, amelyek finom ingerlésével az energiaáramlás megindítható, ezzel az egész test energetikai rendszere a helyére kerül.

a-talpcsakra-masszazs

Neve a szanszkrit „kerék ” szóból származik, de a buddhista jóga forgatagnak, vagy örvénylésnek is fordítja.

A hinduizmus szerint 7 fő csakra létezik, amiket az életerőt (prána) szállító vezeték, csatorna, a nádi kapcsol össze.

A csakrák energiaáramlásának biztosítása, helyreállítása a talpon megtalálható csakra-pontok óvatos ingerlésével elérhetők.

A 7 csakrán átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

A masszázs a lábfej teljes átmozgatásával, átdolgozásával kezdődik, a lábujjaktól a sarokig, a lábfejtől a bokáig. Dinamikus, mégis lágy masszázs, a talp és a lábfej izmait átdolgozó, lazító mozdulatokkal. Ezt követi a talp csakrapontjainak finom ingerlése, amely a mellett, hogy felszabadítja az energia blokkokat, egyedülállóan pihentet is.

Gyökér csakra

A gyökér csakra színe a vörös. Kapcsolatunk a szüleinkkel, az ősi bizalom, a földhöz való tartozás érzése, az életfeladataink elvégzése. A vöröst a melegséggel kapcsoljuk össze. Aktiválja az életet adó energiákat. A szenvedély, a szexualitás, az erő színe. Határozottá, magabiztossá tesz, erősíti az akaraterőt, önbizalmat ad.

Szakrális csakra 

A szakrális csakra színe narancssárga. Az érzelmi egyensúly megteremtése, az ősi érzelmek, áramlás az élettel, a kreativitás. Szabadságra és mozgásra ösztönöz bennünket. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást. Erősíti az önbizalmat és a kezdeményezőkészséget, bátorít, jóságra és nemességre sarkall

a-talpcsakra-masszazs-es-gyogyito-rezgesek
a-talpcsakra-masszazs-es-gyogyito-rezgesek
Napfonat csakra

A napfonat csakra színe sárga. A személyiségünk kibontakozása, az önmagunk felvállalása, az intuíciónk működtetése, az élmények és az érzelmek feldolgozása, “nem”-et mondás képessége, a bátorságunk. Aktivizálja a testet és a lelket, új ötletek és új gondolatok születése,  a vidámság, a boldogság, az életöröm és a könnyedség. Felvidít, erősíti az önbizalmat, növeli a bátorságot és a tettrekészséget. Pozitív gondolkodásra és optimizmusra késztet, hatásos a félelmek, a fóbiák, az érzelmi zavarok, illetve a depresszió kezelésében. 

Szív csakra 

A szív csakra színe zöld vagy rózsaszín. A harmónia és a kiegyensúlyozottság megteremtése önmagunkban, a szív tulajdonságainak kibontakozása, a szeretet, együttérzés, jószívűség, önzetlenség, odaadás, a gyógyítás és a megújulás képessége.  Az általános regenerálódás, a kimerültség csökkentése. Harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát állítja helyre, javítja az önbecsülést. 

Torok csakra

A torok csakra színe a kék. A kommunikáció, a hallgatás és a beszéd egyensúlya, a kreatív önkifejezés, nyitottság, közel és távol látás, függetlenség, inspiráció, a lét finomabb síkjai felé vezető út. Elégedettséget jelent, nyugtató, lazító és csillapító hatású, segít leküzdeni a félelmet, tisztává varázsolja a gondolatokat, és fokozza a kreativitást, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet.

Homlok csakra 

A homlok csakra színe az ibolya, és az indigókék. A felismerés, az intuíció, a belső értékek kifejlődése, az életünk teljességben való látása,  az égi kommunikáció. Erősíti a meditáció hatását, ösztönzi az inspirációs képességeket. Az élet értelmének a felismerését jelenti, a gyógyító erő, a misztika szimbóluma. Segít, hogy a spirituális élet mélyebb rejtelmeivel kapcsolatba kerüljünk. Az intuíció és a ráismerés területén van hatalmas szerepe.

a-talpcsakra-masszazs-es-gyogyito-rezgesek
Korona csakra 

A korona csakra színe a fehér,  az ibolya. A belső látás segítségével felsőbbrendű ismeretek megszerzése, eggyé válás az örökléttel, egyetemes tudatosság megismerése, elsajátítása. 

talpcsakra-osszhatás
Az ideális állapot eléréséhez a csakraenergiák masszázsa az egyik lehetséges mód, mert hatásával a negatív, beteggé tevő gondolatmintáinkon változtat.

Minden gondolat – pozitív vagy negatív – ősállapotában valójában egy rezgés. Csakis a rezgés által vagyunk képesek információkat kapni és közölni. Miután a csakrák rezgésátalakítóak, ezért a rezgésminőség pozitív változása szükségszerűen átalakítja a negatív gondolatmintákat. Felelősek vagyunk a gondolatainkért is, és bármikor lehetőségünk van arra, hogy rátaláljunk a pozitív gondolkodás és pozitív rezgés energiatartományaira.

Egy régi kínai közmondás szerint: “Minden betegség helytelen gondolattal egyenlő. Gondolkozzunk helyesen és egészségessé válunk!”

A Talpcsakra masszázs hatása

A talpmasszázs alkalmazása 1,5-2 éves kor körül elkezdhető és egészen idős embereknél is használható. 

Az emberi testre vonatkoztatva a csakrák azok a helyek, ahol intenzív energiaáramlás történik. A testen hét ponton található ilyen terület, amelyeknek megvan a talpon is megfelelő reflex pontja.
Ez a hét hely, ahol a test leginkább felveszi a külvilág impulzusait, majd feldolgozza. Ha az energia szabadon áramlik a csakrákban, az ember egészséges, de ha valami miatt az energiaáramlás akadályoztatott, testi és lelki diszharmónia léphet fel. 

Az egyensúly megtartása, a betegségek kialakulásának megelőzése, a stressz oldása elérhető a talpon található csakra-pontok finom, enyhe nyomású ingerlésével. A talpcsakra masszázs végére minden talpcsakra harmonikusan fog működni, miközben a vendég kellemesen ellazul, pihen és egy semmihez sem hasonlítható nyugalmi állapotba kerül.
Időpont kérés: +36 20 529 0529

Az illóolajok ereje

A Talpcsakra Masszázs alkalmával illóolajokat használok a masszázs hatásának, valamint a pihentető, nyugtató, egyensúlyba hozó érzet magasabb szintű eléréséér. 

A különböző olajok más-más tulajdonságokkal, hatóanyagokkal és hatással bírnak, így a teljes nyugalmi érzet kialakítása mellett hangsúlyt fektetek az immunrendszer támogatására, a közérzet- és egészségjavításra is. 

Az olajokat minőségi kókuszolajba elegyítve használom, így az esszenciális oljaok által kifejtett hatás a hordózó anyag, a kókuszolaj  jótékony hatásával egészül ki. 

Előszeretettel használok illoolaj keveréket.
Ennek a keveréknek a Legfőbb Előnyei:
 • immunerősítő
 • tisztító
 • fertőtlenítő
 • antioxidáns
 • méregtelenítő
 • energizáló
 • hangulatjavító
 • antibakteriális
 • antivirális
 • gombaellenes
 • antiszeptikus

Ami nálam vár rád:

Halk zene, illóolajok illata, egy kényelmes fekvőhely, egy puha pléd, teljes ellazulás, miközben én a talpad, a lábfejed átmaszírozásán, majd a talpadon található csakrapontok finom, lágy ingerlésével energetizálom, egyensúlyba hozom a teljes energiarendszered.

Alvásproblémák, Feszültség, Szorongás

Egyre több gyermeket érint. Sok gyerek hiányzik az iskolából, nem megy el az iskolai programokra, nem alszik aggodalmaskodó gondolatai miatt. Ez a szülőknek is gond, nem tudják, hogyan segíthetnének a gyerekeiken.

Nincs egységes recept a szorongás feloldására ❗

☀️ De, az érintés csodákra képes. Eltereli a figyelmet, kikapcsolja a külvilágot, és ha beleengedi magát a gyermek a masszázs folyamatába, le tud lazulni, el tud jutni egy olyan állapotba, ami megadja neki a nyugalmas pillanatokat, amikor lecsendesül az elméje. 😊

Már 1,5-2 éves kortól alkalmazható. Egy 2-5 évesnek, de még a nagyobbaknak is, több időt kell adni a masszázshoz. Játékosan, őt is bevonva a folyamatba, sok-sok nevetéssel végezhető a talpacskák masszírozása.

Mikor lehet tudni, hogy ez jó volt a gyermeknek? Onnan, hogy amikor hazaértek, egyetlen kérdést tesz fel: Mikor megyünk újra?

 

💜 Kicsi, levendulavirággal töltött, puha párnácska (nyugi párnácska) és tibeti hangtál zene várja a legkisebbeket is nálam. Nyugodt környezet, persze a gyermekhez igazodó jó hangulatban eltöltött percek.